Az urbanisztika és a településfejlesztés oktatása Franciaországban: mérleg és kilátások - Merlin, Pierre; Annus, Rita; Baráth, Gabriella (Tér és Társadalom, 2002)
Jelen tanulmány az urbanisztika és a településfejlesztés oktatásának, a képzés intézményesülésének franciaországi fejlődését mutatja be. A képzési rendszer áttekintése, megismertetése mellett a szerző az urbanisztika és a településfejlesztés fogalmak lényegét, ismeretelméleti státuszát is tisztázni kívánja.